מפגשים פרטניים

למתבגרים והוריהם

למתבגרים

תקופת גיל ההתבגרות מאופיינת בשינויים ובלחצים רבים עבור בני הנוער המתבגרים. במהלך גיל ההתבגרות פועלים אצל המתבגרים שני כוחות מנוגדים. הראשון הוא צורך גדול בלהשתייך לקבוצת בני גילם, אשר תקבל ותאהב אותם ואשר הם יהיו חלק אינטגרלי ממנה. קבוצת השווים מהווה עבור המתבגרים חלק חשוב ומשמעותי מאוד מחייהם. הכוח השני הפועל בחוזקה בתקופת גיל ההתבגרות היינו צרכים חזקים של חקריה ובדיקה אישית אשר מובילים אל תחילת בניית העצמי של כל אחד ואחת מבני הנוער. מדובר בתהליך ארוך, אשר לכל אחד ואחת יש את הקצב שלו/ה ובמהלכם מתמודדים המתבגרים והמתבגרות עם האמנות, הערכים, הדעות, היכולות והכישורים שלהם. בתהליך החקירה קיים צורך חזק של התמרדות, התלבטות, התרכזות בעצמי ומציאת הייחוד שלי. במהלך התהליך יכולים המתבגרים והמתבגרות לשלם מחירים שונים, אשר מורכבים לעיכול עבורם וכן לזכות ברווחים שונים הקשורים לבניית העצמי. תהליכים מנוגדים אלה עלולים ליצור אצל המתבגר והמתבגרת סתירות, קשיים והתמודדויות מסוגים שונים.

מתבגרות ומתבגרים רבים חשים שאין ברשותם דמות בוגרת אשר אתה יוכלו להתייעץ בחופשיות וללא תחושות של שיפוט על הקשיים והדילמות המלווים אותם. כאשר המתבגר או המתבגרת נתקלים בקשיים מסוגים שונים, יש להם תחושות של לבד המלוות אותם, והם יכולים לחוש שהם היחידים בעולם המתמודדים עם הקשיים האלה וכי אין על מי לסמוך ואין מי שיכול לעזור להם. מפגש עם דמות מכילה, מייעצת ומכוונת יכולה להוות הקלה, עוזרת ומכוונת את הדרך עבור המתבגר והמתבגרת במסע ההתבגרות.

במפגשים הפרטניים נוצר חלל משותף של קבלה והערכה עבור המתבגר והמתבגרת, במטרה שחלל שכזה יאפשר להם לשתף ולחלוק את המקומות העמוקים ומורכבים שלהם. בקליניקה נערכים מפגשים של שיחות בהם אנחנו מבררים ביחד את הקשיים, מהיכן הם מגיעים? וכיצד ניתן להקל עליהם?

מפגשים פרטניים נערכים בקליניקה פרטית ואורכם כ 50 דקות. כמות המפגשים נקבעת לאחר מפגש של הכרות וייעוץ תוך דיאלוג והחלטה משותפת ביחד עם המתבגר/המתבגרת ובהתאם לצורך גם עם הוריהם.

מפגשי יעוץ וטיפול לבני נוער בקליניקה פרטית. כל מפגש כ- 50 דקות.

 

מפגשי יעוץ להורים

במהלך גיל ההתבגרות עוברים המתבגרים והמתבגרות תהליך של היפרדות מהוריהם. אין זה אומר שהקשר עם ההורים נהפך לפחות משמעותי, אך קבוצת בני גילם של המתבגרים והמתבגרות הולכת ותופסת באופן הדרגתי את התפקיד המרכזי ביותר בחייהם ולהורים שהיו רגילים להיות חלק בלתי נפרד מחייהם של ילדיהם מתמודדים גם כן עם קשיים ולחצים שונים.

בתהליך החקירה המאפיין את גיל ההתבגרות קיים צורך חזק של התמרדות, התבלטות, התרכזות בעצמי ומציאת הייחוד שלי, אשר מופנה בחלק גדול ממנו גם כלפי ההורים ודמויות בוגרות שונות המלוות את המתבגרים לאורך תקופת ההתבגרות. ההורים והמבוגרים חווים את התהליכים אשר עוברים על המתבגרים והמתבגרות ויכולים לחוש תחושות של חרדה, דאגה ולחץ מהתנהגויות אלו של ילדיהם המתבגרים.

במהלך מפגשי הייעוץ עם ההורים מתקיים מרחב בטוח להכלה, הבנה ושיתוף של קשיי ההורים. במפגש נבדקים הערכים והמחשבות של ההורים ונערכת בדיקה יסודית ומשותפת עם אלה על מנת שההורים יוכלו להתארגן, להסתדר ולהירגע בהתמודדויותיהם השונות מול ילדיהם המתבגרים.

מפגשי יעוץ להורים מתקיימים בקליניקה פרטנית. חלק מהפגישות מתקיימות ביחד עם הנער או הנערה המתבגרים, בהתאם לצורך הטיפולי ובשיתוף של ההורים נקבעים גם מספר המפגשים לייעוץ. 

כל מפגש כ- 50 דקות.